Har du spørgsmål? Ring idag på
+45 22 13 33 66

I Danmark er rosévine stærkt overset, hvilket nok skyldes den traditionelle danske mad med kraftige kødretter, svulmende sovse og kogte kartofler. Vore madvaner har dog ændret sig stærkt gennem de sidste 2 årtier, og vort køkken er blevet udvidet med både asiatiske og især sydeuropæiske retter, og mange af disse retter er blevet en meget stor del af vores hverdagskost.​

​Desværre har rosévinen - rosato'en - ikke evnet at følge med ind i vores køkkener og kældre. Det er egentligt utroligt, når man tænker på at disse friske, ofte mousserende vine, er som skabt til at ledsage et veldækket bord med kolde anretninger, sprøde krydrede salater, koldt fuglevildt eller som det vinøse indslag til en ristaffel.

​Alle regioner i Italien har sine rosato vine at tilbyde. De fleste er lette halvtørre vine som gør sig fint som tørstslukkere i sommervarmen, men der er også producenter, der har valgt at satse stort på denne vintype.

Især de frizzante rosato'er har gået deres sejrsgang over hele verden, og den største italienske vinsucces nogensinde var netop en frizzante rosato, nemlig den lyserøde Lambrusco fra Emiglia Romana, der skyllede over hele Europa og især USA i starten af 80'erne og endte med det nedladende øgenavn Coca Cola Italico. Det var denne vin der, trods den noget jævne kvalitet, var spydspids for den, selv i dag stadig voksende eksport til hele verden.​​

​​Blandt vores producenter er det Vini Tonon, Paladin, Carlo Boscaini, Tenuta Sant Antonio, Pigno, Castelducchi og Beato Bartolomeo de Breganze, der producerer rosato, men vi er på udkig efter flere, som vi håber snart at kunne tage ind i vores sortiment.

Klik på de enkelte vine for at få flere detaljer.​​​

Veneto regionen

Beato Bartolomeo

Paladin & Paladin

Bosco del Merlo
119,-
Pinot Grigio Ramato rosé
89,-

Tenuta Sant Antonio

Bertoldi

Parol Vini

Rosato
69,-
Puglia regionen

Tenuta Giustini

Costiero Rosato
89,-
Frida Rosato
84,-
Bolgheri

Caccia Al Piano

Rosato
159,-
Friuli


​Ciao-Vino | Thorsvej 13 | 4100 Ringsted
Telefon: +45 22 13 33 66
ciao@ciao-vino.dk